relaxatie coach

Als relaxatie coach kijk ik samen met u naar de oorzaken en oplossingen bij stress. Bewustwording is de eerste stap. Door stil te staan en anders te leren kijken, open je uzelf voor verrassende mogelijkheden. Bovendien neemt ik uitgebreid de tijd om je opnieuw te leren ontspannen.

Soms is één gesprek voldoende om inzicht te krijgen. Het kan nuttig zijn om een aantal zaken op een rijtje te zetten ,of om gewoon je verhaal te vertellen.

Dit allemaal in een ontspannen kader .

Hieronder een kleine greep van de mogelijkheden waar we samen aan kunnen werken

Morita-Therapie “versus”  Negatieve gedachten  :  

Velen onder ons zijn continu bezig met te denken wat er allemaal fout kan gaan met vb je relatie, je werk, je geld,…

We denken allemaal veel per dag, heel veel per minuut zelfs. En dan hebben we nog de nachten: piekeren uren lang, tot we eindelijk toch in slaap vallen .

De Morita-Therapie : leert ons de gedachten niet proberen te controleren en de emoties toe te laten door ons te richten op het heden zodat de emoties geen invloed meer hebben op ons
Het vergt wat oefening, wat inzicht, maar iedereen die een beetje doorzet  kan het leren.

 

Hyperventilatie :

Hyperventilatie is een veelvoorkomend verschijnsel. De één heeft er tijdelijk last van (acute hyperventilatie). De ander loopt vast in een vicieuze cirkel van vage, soms vreemde klachten, gedomineerd door angst en paniek. Hyperventilatie kan hoe dan ook het leven behoorlijk beheersen. Chronische hyperventilatie ontstaat doordat het lichaam onder chronische stress functioneert.

Hyperventilatie kenmerkt zich door een opgejaagde ademhaling, sneller en dieper ademen. Je hebt het gevoel van niet genoeg lucht binnen te krijgen. Dit kan je plotseling overvallen. Hyperventilatie doet zich ook voor in een subtielere vorm. Je hyperventileert dan eigenlijk voortdurend (chronische hyperventilatie). Soms zonder dat je het direct bemerkt. De klachten zijn: duizelig, misselijk, flauwvallen, tintelingen aan vingers en mond, pijn borst, … Hyperventilatie kan heel beangstigend zijn, een beetje het gevoel van een hartaanval. Dit zorgt voor paniek, zodat mensen beginnen naar dokters te lopen en onderzoeken laten doen. Ze voelen zich vaak gefrustreerd door onbegrip en misdiagnose. Je hebt acute (10%) hyperventilatie die in aanvallen voorkomt en chronische (90%) hyperventilatie.

Hyperventilatie is beslist een ongevaarlijk verschijnsel. Het richt ook geen fysieke schade aan. Dat maakt hyperventilatie niet minder hinderlijk. Het kan je sterk belemmeren in je dagelijkse activiteiten.

Hyperventilatie kan heel goed behandeld worden en heeft een heel hoog succespercentage! Samen  leren we  je juist te ademen, leer je te aarden en je draagkracht te vergroten, alsook je stressniveau te minderen

Chronische pijn :

Gespannen zijn eist zijn tol van het lichaam en kan chronische pijn veroorzaken. Er zijn natuurlijk nog vele andere oorzaken van chronische pijn. Chronische pijn veroorzaakt op zijn beurt weer veel spanningen in het lichaam, maar ook op emotioneel en mentaal vlak! Mensen met chronische pijn komen vaak in een spiraal van pijn, spanning, slecht humeur en negativiteit terecht.

Relaxatietherapie kan hier een echte houvast zijn. Het maakt dat er weer ruimte komt in het leven om te genieten ipv alleen maar pijn.

  • visualisaties nemen je mee naar pijnvrije herinneringen
  • massages laten je weer voelen dat je lichaam ook genot kan geven
  • leren relativeren zet alles weer in het juiste perspectief
  • ademhalingsoefeningen creëert weer ruimte in je lichaam
  • positieve affirmaties geven je weer vat op je piekeren of negatieve gedachten

Wil u graag een afspraak maken bel of mail ons aub

Behandeling 60 min is € 45
Behandeling 30 min is € 30

 

Meer info nodig? of Afspraak maken?